Noen flere kniver MTA131313 februar 8, 2019

Noen flere kniver

Etter en god del års opphold så fikk jeg ånden over meg på ettervinteren 2016 og så var jeg i gang igjen med noen få. Ideen nå er å fortsette litt med dette, da det jo er veldig artig å drive med og passer godt til en gammal kraka. På bildet over er det fra venstre en Enzo Elver fulltange med skaft i micarta som jeg kjøpte med sammen med bladet. Det ble vel ikke så veldig vellykket, så der blir det nok skifta skaft.

Bladet er helstål D2. Deretter en liten sak med skaft fra ei bjørkekåte som nesten garantert er funnet i elgjaktterrenget. Denne er nå blitt sørlending og så får jeg bare håpe eieren er fornøyd. Stålet er smidd av Lars Arild Nessøe fra Løten. Neste er et kullstålblad av Johan Hamre. Den er utrolig lett å sette opp og blir sylskarp. Foreløpig er den ikke tilstrekkelig brukt til at jeg tør å si noe om slitestyrken i eggen. Så en fra Sten Broström i AEB-L stål. Skaftet er endeved av valbjørk og der tabba jeg meg ut med å beise, men gjort er gjort. Neste er i samme stål og her er det bjørkekåte fra Åstdalen igjen samt litt elggevir fra en av de mange små.

Bukspretteren på nært hold sammen med en annen Enzo Elver med skaft i D2. Veit ikke helt hva jeg skal med alle disse varientene, men det er nå moro lell.

JOHN WAYNE

Neste er også med skaft av bjørkekåte og stålet er Elmax. Formskåret og hos en bekjent som spanderte herligheten på meg. Eggen har jeg etter beste evne forsøkt å slipe til sjøl og den fungerte i alle fall utmerket som bukåpner og skinnspretter langs beina i høst. Den blir nok med på en del jaktturer etter hvert. Helt til høyre et stål fra Nessøe i Løten. Lett å sette opp og holder normalt eggen veldig bra. Skaft her også i bjørkekåte og elggevir. Denne er reist til USA og «Westernlife».